Kom direct in contact: info@dokkumeree.nl
  • Direct aan het water
  • Moderne vakantiehuisjes
  • Van alle gemakken voorzien
  • Rustige omgeving

Omgeving Dokkumer Ee

De omgeving rondom het huisje biedt tal van mogelijkheden op elk gebied. Voor de geschiedenisliefhebber is er al op loopafstand de hoge terp van Jannum waarop een oud Romaans kerkje uit 1150 staat. Samen met arbeidershuisjes en een grote friese monumentale kophalsromp boerderij is het een parel in het Friese landschap. Voor kinderen is er onder andere op korte afstand een overdekte speeltuin. Het nabij gelegen dorp Burdaard (4,4 km) en de Elfstedenstad Dokkum (6,8 km) beschikken ook over vele bijzondere bezienswaardigheden, Dichtstbijzijnde supermarkt is in Dokkum.

Dokkum en Burdaard zijn prima met de gemotoriseerde schouw te bereiken over het water, maar ook met de fiets zijn er veel mooie routes denkbaar, bijvoorbeeld naar de hoogste terp van Nederland te Hegebeintum.

Voor de natuurliefhebber zijn ook de twee nationale parken het Lauwersmeer en de Waddenzee met al hun bijzondere flora en fauna prima met de auto te bereiken. HetLauwersmeer heeft ook veel te bieden op het gebied van watersport. Een dagtrip naar de waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog is ook aan te raden.

Foto-impressie van de omgeving

Vakantiehuizen aan de Dokkumer Ee